Close
2142 Nagytarcsa, Szilas utca 7
Hétfő - Péntek 9:00 - 17:00

Öt ok, amiért érdemes víztisztítót használni otthonunkba

A tiszta víz minden ember számára nélkülözhetetlen, és egy víztisztító rendszer használatával biztosíthatja, hogy otthonában a víz mindig biztonságos, fenntartható, kellemetlen íztől és szagtól mentes legyen.

A jó hír az, hogy ha otthon nem szereted a csapvíz ízét vagy tudvalevőleges, hogy régi épület régi csöveiken keresztül érkező víz szennyezett lehet, illetve, ha csak nem bírod a klór szagot, egy háztartási víztisztító rendszer segít leküzdeni ezeket a kihívásokat és biztosítja a tiszta ivóvizet közvetlenül a csapból. Ebben a cikkben 5 okot mutatunk be, miért érdemes megtisztítani az ivóvizet és fogyasztani az egyenesen otthonodba érkező vizet!

1 Biztosítsd be otthonod tiszta vízzel!

A legtöbb fejlett országban a települési vízkezelő rendszerek általában meglehetősen hatékonyak. Ám az elavult vagy hibás vízvezetékekből származó ólom vagy a növényvédő szerek használatából származó maradványok még így is kerülhetnek a csapvízbe. 

Ezért nem indokolatlan, hogy a helyi vízkezelés kiegészítéseként további biztonsági lehetőséget is válasszunk. Erre nyújt lehetőséget a háztartási víztisztító, amely a szennyeződések széles skáláját képes eltávolítani a vízből, és segít abban, hogy ivóvize változatlan prémium minőségben álljon rendelkezésre.

2 Távolítsa el a nem kívánt szennyeződéseket

Ólom, növényvédő szerek, baktériumok, vírusok és még sok más fizikai, kémiai, biológiai és radiológiai vegyület és anyag kerülhet a vízbe. Gyakorlatilag lehetetlen minden szennyezőanyag-nyomot eltávolítani a vízből, ezért a helyi vízügyi hatóságok szabályozzák, hogy egy adott anyagból mennyit tartalmazhat a víz.

Míg ezen szabványoknak megfelelő vizet általában biztonságosan ihatónak tekintik, előfordulhat, hogy egyénileg saját ízlésünk, illetve preferenciánk szerint magas szintű szennyeződést érezünk az ivóvízben. A privát víztisztítás lehetővé teszi, hogy beállítsa mindenki a saját határait.

3 Védje egészségét

A baktériumokat és vírusokat tartalmazó ivóvíz súlyos egészségügyi problémákhoz és betegségekhez vezethet, mint például hasmenés. Ha olyan területen él, ahol az ilyen betegségek kockázatot jelentenek, a leghatékonyabb védekezési mód a fordított ozmózisos víztisztítás.

A fordított ozmózishoz használt membránok pórusméretét nanométerben mérik, ami elég kicsi ahhoz, hogy megállítsa mind a vírusokat, mind a baktériumokat. Ezenkívül a fordított ozmózis eltávolítja a gyakori kémiai szennyeződéseket, például a nátriumot, a kloridot, a rézt és az ólmot, de még a radioaktív sugárfertőzést is.

4 Csökkentse a műanyagot a környezet védelme érdekében!

A palackozott víz éves fogyasztása világszerte milliókban számlálható. Az európaiak 35 százaléka (50 millió háztartás) nem issza meg csapvizet, és a palackozott víz használata évente több mint 10 százalékkal nőtt az elmúlt évtizedben. Általában a palackozott víz kényelmesnek tekinthető, mivel hordozható. De ez a kényelem problémákkal és magas környezetvédelmi költségekkel jár. Az olyan költségek, mint a műanyaggyártással, az energiával és a szállítással kapcsolatos szennyezés, valamint az extra vízhasználat miatt a palackozott víz fenntarthatatlan ivóvíz választás.

A csapvíz ivása nem csak olcsó, de környezetbarát is! Az Európai Bizottság szerint a jobb minőségű vízhez való hozzáférés 17%-kal csökkentheti a palackozott vízfogyasztást. Az otthoni víztisztító rendszer kiépítésével a fogyasztók közvetlenül a lakásban juthatnak tiszta ivóvízhez környezetbarát módon.

5 Javítsa a csapvíz ízét és illatát

Az, hogy friss és tiszta, frissítő ízű, kellemetlen szagú vizet ihat, nagy hatással lehet közérzetére és életminőségére. A csapvíz ízével kapcsolatos leggyakoribb panaszok közé tartozik a klór, amely nélkülözhetetlen fertőtlenítőszer világszerte. Ami a szagot illeti, a leginkább irritáló a hidrogén -szulfid. Sokak szerint záp tojás szaga van.

A víztisztítás nemcsak a káros szennyeződés eltávolítását segíti elő, hanem javítja az ivóvíz ízét, illatát és vizuális megjelenését is. Csökkenti a klór, a talajmaradványok, valamint a szerves és szervetlen anyagok mennyiségét.

Összességében a víztisztítás egy befektetés az egészségedbe, a környezetedbe, és egy intelligens módja annak, hogy megspórold a palackozott vízre költött pénzed!

Szeretnél többet megtudni a víztisztító megoldások típusairól? Még több infót itt találsz: Ozmózis Víztisztítók Archívum – Puricom Magyarország

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *